Стратегію стабільної логістичної системи для України презентували у Світовому банку

Стратегію стабільної логістичної системи для України презентували у Світовому банку

Укрінформ
Стратегія забезпечення стабільного функціонування логістичної системи спрямована на підтримку України в реалізації логістичного потенціалу країни.

Про це під час презентації стратегії та плану заходів із забезпечення стабільного функціонування логістичної системи України сказала директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша команда Світового банку проводила оцінку існуючої системи логістики і на основі цього ми розробили стратегію та план дій", - сказала Кахконен.

Читайте також: Омелян про співпрацю з Китаєм: На черзі - порти та виробництво електроавтомобілів

Метою стратегії забезпечення стабільного функціонування логістичної системи, яка доповнюватиме Національну транспортну стратегію України, є реалізація логістичного потенціалу країни, посилення мультимодальності різних видів транспорту, допомога в обслуговуванні, модернізації та розширенні ефективної транспортної і логістичної інфраструктури.

Стратегія пов'язана з 4 пріоритетними напрямами, такими як: забезпечення формування конкурентної та ефективної транспортної системи; інноваційний розвиток транспортного сектору та стратегічних інвестиційних проектів; забезпечення безпечного для суспільства екологічно чистого транспорту; досягнення безперешкодної мобільності та міжрегіональної інтеграції. 

У матеріалах "Економічні наслідки оновлення парку вантажних автомобілів в Україні", розданих під час презентації, зокрема, зазначається, що загальний обсяг інвестицій, необхідних для оновлення парку важкого вантажного автотранспорту в Україні сягне 5,9 млрд євро.

Економія на паливі завдяки підвищенню економічності парку важкого вантажного автотранспорту дасть змогу зекономити 2,4 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-