Омелян про співпрацю з Китаєм: На черзі - порти та виробництво електроавтомобілів

Омелян про співпрацю з Китаєм: На черзі - порти та виробництво електроавтомобілів

Укрінформ
Україна спільно з Китаєм уже реалізовує ряд інфраструктурних об'єктів, однак це співробітництво може бути розширене у сфері портів, світової логістики, виробництва електроавтомобілів.

Про це у ході ІІ Українського форуму Шовкового шляху сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не тільки говоримо про майбутнє з Китаєм, ми уже його втілюємо. Одна з найбільших китайських компаній здійснює поглиблення порту Южний. Інша виграла тендер на реконструкцію низки українських доріг. Ми маємо перспективу співпраці у рамках Укрпошти та Аліекспресу. Ми сподіваємося, що вона буде поширена у контексті кінцевої реалізації повітряного експресу, що поєднає Київ з аеропортом "Бориспіль", - сказав Омелян.

Він нагадав, що вперше мова про Шовковий шлях зайшла у 2015 році. За допомогою зусиль уряду України та уряду Китаю Південний шовковий шлях вдалося запустити через території Китаю, Азербайджану, Грузії та України. 

Читайте також: В Україні готові впроваджувати 400 проектів у рамках Транспортної стратегії - 2030

"Нам є що запропонувати у контексті портів, світової логістики. Ще один напрям, який ми підтримуємо, і в якому маємо спільне з урядом Китаю бачення, це електроавтомобілі. Україна має найбільші в Європі поклади літію і має усі можливості запустити виробництво передових технологій. Я сподіваюся, що за підтримки китайських партнерів це вдасться зробити", - наголосив Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-