В Україні готові впроваджувати 400 проектів у рамках Транспортної стратегії - 2030

В Україні готові впроваджувати 400 проектів у рамках Транспортної стратегії - 2030

Укрінформ
У Міністерство інфраструктури в рамках Національної транспортної стратегії України-2030 обласними адміністраціями було подано 395 проектів на загальну суму 16,3 млдр євро.

Про це на круглому столі на тему «Реалізація інфраструктурних проектів при формуванні ефективних територіально-виробничих зв'язків та забезпечення поступового соціально-економічного розвитку: регіональний аспект» сказала керівник Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури Олександра Клітіна, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"В рамках Національної транспортної стратегії України-2030 обласними адміністраціями будо подано у міністерство 395 проектів на загальну суму 16,3 млдр євро, 83% склали проекти модернізації автошляхів, 361 млн євро потребують для розвитку регіональні аеропорти, 110 проектів лежать у площині ТЕН-Т коридорів, 13 - у межах національного проекту GO Highway", - сказала Клітіна. 

Вона наголосила, що частину проектів буде профінансовано з Дорожнього фонду, але бюджетного фінансування на всі проекти не вистачить.

Читайте також: Шовковий шлях: Китай узгодив курсування поїзда через Україну - Омелян

Наразі Україна має можливість залучати кредити європейських партнерів. Щоб залучити фінансування, регіонам необхідно визначити пріоритетність проектів, підготувати ТЕО та аналіз економічної ефективності за європейськими стандартами. З цією метою Офісом підтримки реформ незабаром буде організовано семінар для представників регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-