Рада вдосконалила процедуру контролю за концентрацією суб’єктів господарювання

Рада вдосконалила процедуру контролю за концентрацією суб’єктів господарювання

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, яким передбачається заборона концентрації суб’єктів господарювання.

За прийняття відповідного законопроекту № 4287 за основу і в цілому проголосували 228 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон спрямований на створення правових механізмів недопущення легітимації придбань та злиттів суб’єктів господарювання за участю осіб, до яких застосовуються санкції, під час здійснення контролю за концентраціями суб’єктів господарювання.

Законом передбачається недопущення надання дозволу на концентрацію суб’єктів господарювання за участю осіб, до яких застосовуються санкції, на різних етапах розгляду заяв та справ про концентрацію суб’єктів господарювання.

Парламент встановив доповнити положенням про повернення Антимонопольним комітетом заяви без розгляду у зв’язку із застосуванням до учасника концентрації санкцій відповідно до Закону України «Про санкції» при поданні заяви про надання дозволу на концентрацію суб’єктами господарювання. Окрім того, парламент передбачив закриття розгляду справи про концентрацію без прийняття рішення по суті у випадку застосування до учасника концентрації санкцій під час розгляду справи про концентрацію. 

Читайте також: АМКУ виявив "змову" та оштрафував учасників тендеру на днопоглиблення

Разом із тим під час обговорення законопроекту ряд депутатів озвучили свої пропозиції до тексту законопроекту. Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук запропонував парламенту проголосувати в цілому за законопроект з урахуванням цих пропозицій. Зокрема, пропозиції стосувалися того, щоб передбачити в статті 4 Закону України «Про санкції» заборону концентрації суб’єктів господарювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-