Нафта дорожчає після арештів у королівській сім'ї Саудівської Аравії

Нафта дорожчає після арештів у королівській сім'ї Саудівської Аравії

Укрінформ
Нафта виросла в ціні в понеділок через падіння обсягів бурової активності в США минулого тижня і чистки, що пройшла на вихідних в королівській сім'ї Саудівської Аравії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-йоркській товарній біржі нафта марки WTI виросла в ціні на 0,22% до $55,76. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent подорожчала на 0,23% до $62,28 за барель. На даний момент обидві марки нафти знаходяться на рівні, якого не досягали з липня 2015 р.

На вихідних король Саудівської Аравії Салман ибн Абдул-Азіз оголосив про створення «верховного комітету» на чолі з принцом-наступником Мохаммедом ібн Салманом, а також головою Комісії з моніторингу і розслідувань, головою Комісії Національного антикорупційного органу, головою Генерального бюро аудиту, генеральним прокурором і головою Служби національної безпеки.

Окрім іншого, за вказівкою комітету був арештований принц аль-Валід ібн Талал, причому акції його компанії KingdomHoldings на фондовій біржі Tadawul впали в неділю на 10%.

Білий дім у неділю заявив, що президент Дональд Трамп і Салман провели телефонну розмову, в якій обговорили заходи боротьби з тероризмом, «постійну загрозу з боку підтримуваних Іраном ополченців хути в Ємені» і перехоплення Саудівською Аравією ракети, яка була випущена по її столиці, Ер-Ріяду, з Ємену, але Білий дім не сказав нічого про те, що обговорювалися арешти.

Читайте також: В Україну зайшов ще один газовий трейдер

Цього тижня інвестори уважно стежитимуть за прогресом щодо впровадження податкової реформи в США, а економічних даних буде відносно небагато. Китай опублікує дані з торгівлі й інфляції.

Минулої п'ятниці нафта продовжила ралі і досягла найвищого більш ніж за два роки рівня через очікування, що провідні світові виробники нафти продовжать угоду про скорочення обсягів видобування нафти після березня 2018 р.

Ціни також дістали підтримку від істотного зниження кількості діючих бурових веж у США, що укріпило очікування з приводу уповільнення зростання видобування нафти в країні. Компанія Baker Hughes, що надає послуги для розробки нафтових родовищ, повідомила, що кількість діючих бурових установок в США впала минулого тижня на 8 до 729. Це четверте тижневе падіння за п'ять тижнів.

Ціни на нафту продовжили ралі, що почалося на початку жовтня, здебільшого через надію, що виробники нафти домовляться продовжити угоду про скорочення обсягу видобування на саміті наприкінці цього місяця.

Спочатку ОПЕК і 10 не вхідних у неї виробників нафти домовилися скоротити обсяг видобування нафти на 1,8 млн барелів у день на шість місяців. Угода була продовжена в травні цього року ще на дев'ять місяців до березня 2018 р. в спробі скоротити світові запаси нафти і забезпечити підтримку цінам.

Активні розмови про майбутнє угоди продовжуються напередодні зустрічі міністрів нафти країн — учасників угоди, яка пройде у Відні 30 листопада.

За станом на 09:30 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 62,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,25 долара за барель, що на 18 центів вище за рівень закриття торгів ($62,07).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-