Законопроект про ПДФО: 100% податку залишається там, де його сплачують

Законопроект про ПДФО: 100% податку залишається там, де його сплачують

Укрінформ
У ВРУ група народних депутатів готує законопроект, згідно якого 100% сплаченого податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) має залишатися виключно за місцем проживання працівників, які сплачують цей податок.

Про це поінформував у Херсоні на засіданні регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України, що відбулося в облдержадміністрації, в.о. голови Комітету ВР з питань науки і освіти, перший заступник голови цього комітету Олександр Співаковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас там (у Верховній Раді України - ред.) революційна готується пропозиція: зробити так, щоб ПДФО сплачували по місцю проживання працюючих. Тобто, якщо людина тут живе і працює, то вона повинна сплачувати тут ПДФО для того, щоб ці кошти, усі 100%, залишалися на цій території", - розповів Співаковський.

Читайте також: ДФС: Цьогоріч приріст платежів великих платників - 33,2 мільярда

Як він зазначив, "таку революційну річ (щодо змін у сплаті ПДФО - ред.) готує група народних депутатів".

Наразі в Україні податок на доходи фізичних осіб перераховується до державного бюджету та до бюджетів місцевих громад регіону. Держбюджет отримує 25% від суми сплаченого на місцях ПДФО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-