ЄБРР допоможе з реформуванням системи управління водними ресурсами

ЄБРР допоможе з реформуванням системи управління водними ресурсами

Укрінформ
Мінприроди та Європейський банк реконструкції та розвитку розпочали процес створення проектного офісу H2Office, який працюватиме над реформуванням системи управління водними ресурсами. 

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Створено відповідну наглядову раду за участі провідних експертів-практиків з реформування державного сектору України, спеціалістів у сфері водного господарства, зрошення та дренажу, представників міжнародних організацій та Мінприроди і затверджено план роботи проектного офісу H2Office", - йдеться у повідомленні.

Передбачається, що новостворений офіс також працюватиме над пілотним інвестиційним проектом з реконструкції зрошувальної системи півдня України.

Нагадаємо, що раніше Уряд звернувся до ЄБРР із проханням надати підтримку зусиллям з реформування системи управління водними ресурсами, зокрема, шляхом розробки та подальшої реалізації пілотного проекту на одній із зрошувальних систем півдня України.

Загальна мета проекту полягає у підвищенні ефективності управління водними ресурсами через впровадження інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом. Це дозволить з’ясувати інституційні та функціональні недоліки як національного управління водними ресурсами, так і національної системи зрошення та дренажу.

Читайте також: У ЄБРР визначаться з інвестиціями в держбанки після законодавчого забезпечення

Довідково.

Останні десятиліття інфраструктура водного господарства, зрошення та дренажу знаходилась в умовах хронічного недофінансування та неефективного управління. За цей час, технічний стан об’єктів інфраструктури стрімко погіршився, а площа зрошуваних земель в Україні неухильно зменшувалась з 2,29 млн га в 1991 році до 0,37 млн га в 2017 році.

З кожним роком сільське господарство України все більше і більше відчуває на собі негативний вплив глобальних змін клімату. За таких обставин, зрошення є необхідною складовою забезпечення стійкості агровиробництва до змін клімату, покращення продуктивності галузі, збільшення обсягів та якості сільськогосподарського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-