У ЄБРР визначаться з інвестиціями в держбанки після законодавчого забезпечення

У ЄБРР визначаться з інвестиціями в держбанки після законодавчого забезпечення

Укрінформ
У ЄБРР очікують на запуск закону про корпоративне управління в держбанках, і лише після цього у фінустанові вирішать чи можуть вони розглядати інвестиції в один з держбанків, як міноритарні акціонери.

Про це в ході "Ukraine Silk Road Trade Finance Executive Forum" сказав управляючий директор по Східній Європі і Кавказу ЄБРР Франсіс Маліж, відповідаючи на питання журналістів щодо входження ЄБРР як міноритарію на етапі приватизації в один із держбанків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є закон про держбанки, що дозволяє покращити систему їх управління. Якщо загалом говорити про такого роду управління з урахуванням фактору дефіциту часу та складних обставин, ми спробували створити модель управління в націоналізованому Приватбанку. В цьому банку існує незалежна наглядова рада, яка має всі повноваження для управління і обмежує політичний вплив на функціонування банку. Закон, про який я говорив, він передбачає, що система управління іншими держбанками буде розвиватися приблизно в цьому напрямку. Коли цей закон буде повністю функціонувати, тоді можна говорити про те, що ми можемо розглядати інвестиції, як міноритарні акціонери",- сказав Маліж.

Читайте також: У ЄБРР назвали значним успіхом України розміщення євробондів на $3 мільярда

Він зазначив, що в ЄБРР не знають скільки це займе часу, "але це та модель, яку ми маємо розвивати, зрозуміло, що та ситуація, коли більша частина банківського сектору знаходиться в держвласності, це безумовно та ситуація, яку треба змінювати".

Нагадаємо, на минулому тижні Уряд схвалив проект закону про корпоративне управління в державних банках. Відповідно до документа передбачено створення наглядових рад, де більшість членів є незалежними професіоналами, які відбираються за чіткою прозорою процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-