Петренко розраховує, що Рада восени ухвалить закон про Службу фінрозслідувань

Петренко розраховує, що Рада восени ухвалить закон про Службу фінрозслідувань

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко розраховує, що Верховна Рада восени ухвалить закон про Службу фінансових розслідувань.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже розраховую, що цієї осені український парламент прийме новий закон про Службу фінансових розслідувань, який фактично відведе в історію деякі погані речі діяльності податкової міліції і асоціації, які є у представників бізнесу з даним органом», - сказав Петренко.

За його словами, «нині є низка положень закону, які фактично визначили, що такий орган повинен бути трансформований і створена нова служба, цивільна служба, яка б займалася розслідуванням фінансових правопорушень».

Читайте також: Гройсман розраховує, що Рада ухвалить закон про Службу фінрозслідувань до кінця року

Крім того, Петренко підкреслив, що Президент України Петро Порошенко визначив створення Служби фінансових розслідувань і ухвалення відповідного закону пріоритетом. 

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у березні схвалив законопроект, за яким в Україні створюється Служба фінансових розслідувань замість податкової міліції.

СФР, зокрема, проводитиме оперативно-розшукову діяльність, а також досудове розслідування в межах наданої законом компетенції; здійснюватиме розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за злочини, віднесені до її підслідності; отримуватиме інформацію про операції, рахунки, вклади, правочини фізичних та юридичних осіб від фізичних та юридичних осіб, депозитарних, фінансових установ, а також від Центрального депозитарію, клірингових установ, та інших учасників депозитарної системи України тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-