Гройсман розраховує, що Рада ухвалить закон про Службу фінрозслідувань до кінця року

Гройсман розраховує, що Рада ухвалить закон про Службу фінрозслідувань до кінця року

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розраховує, що до кінця року вдасться узгодити та ухвалити закон про Службу фінансових розслідувань.

Про це він написав у Facebook за результатами зустрічі з представниками бізнесу під головуванням Президента Петра Порошенка і за участю генерального прокурора Юрія Луценка, представників парламенту, уряду, силових структур. 

“До кінця року узгоджуємо та ухвалюємо проект закону про Службу фінансових розслідувань, яка стане єдиним органом з повноваженнями економічного контролю”, - зазначив глава уряду.

За його словами, після створення Служби фінрозслідувань МВС, СБУ та інші структури будуть позбавлені функцій економічного контролю.

Гройсман також запевнив у готовності “всебічно допомогти” профільному комітету ВР у підготовці проекту закону та в подальшому обговоренні на експертному рівні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у березні схвалив законопроект, яким в Україні створюється Служба фінансових розслідувань замість податкової міліції.

Читайте також: Гройсман запевняє, що податки наступного року не підвищуватимуть

СФР, зокрема, проводитиме оперативно-розшукову діяльність, а також досудове розслідування в межах наданої законом компетенції; здійснюватиме розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за злочини, віднесені до її підслідності; отримуватиме інформацію про операції, рахунки, вклади, правочини фізичних та юридичних осіб від фізичних та юридичних осіб, депозитарних, фінансових установ, а також від Центрального депозитарію, клірингових установ, та інших учасників депозитарної системи України тощо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-