Нафтогаз уточнив суму позову до РФ: з відсотками - $7 мільярдів

Нафтогаз уточнив суму позову до РФ: з відсотками - $7 мільярдів

Укрінформ
Сума позову НАК "Нафтогаз Україна" та шести її дочірніх компаній проти РФ до трибуналу при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі з відсотками становить близько $7 мільярдів.

Про це у Facebook повідомив комерційний директор НАК Юрій Вітренко.

"Сума - понад $5 млрд. І це без відсотків. З відсотками на сьогодні сума вже близько $7 млрд. Це консервативна оцінка міжнародних експертів ринкової цінності втрачених активів. Сюди належать і виробничі активи нашої дочірньої компанії "Чорноморнафтогаз", і газ в підземному сховищах в Криму, і активи інших дочірніх компаній "Нафтогазу", - написав він.

При цьому Вітренко наголошує, що подання позову зовсім не свідчить про визнання Криму територією Росії.

Читайте також: Наглядова рада "Нафтогазу" буде якісно оновлена - Кістіон

"Ми жодним чином не визнаємо, що Крим перестав бути частиною держави Україна. Ми тільки констатуємо факт, що в результаті незаконної анексії Криму, його зараз контролює Російська Федерація", - підсумував він.

Саме цьому, за словами Юрія Вітренка, РФ і несе відповідальність за втрату групою Нафтогаз активів у Криму.

“І сам факт того, що наш позов був прийнятий міжнародним арбітражем до розгляду, свідчить про те, арбітри знайшли достатні підстави розглядати саме відповідальність Російської Федерації, а не віртуальної "влади незалежного Криму", - підсумував комерційний директор Нафтогазу.

Як повідомлялося, група Нафтогаз подала до Гаазького суду позов про відшкодування Росією 5 млрд дол збитків, завданих через окупацію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-