Нафтогаз подав позов у Гаагу через $5 мільярдів збитків у Криму

Нафтогаз подав позов у Гаагу через $5 мільярдів збитків у Криму

Укрінформ
Група Нафтогаз подала до Гаазького суду позов про відшкодування Росією 5 млрд дол збитків, завданих через окупацію Криму.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі компанії.

"НАК "Нафтогаз України" та шість компаній, що входять в групу Нафтогаз – ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз", ПАТ "Укртрансгаз", ДП "Лікво", ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ «Укртранснафта" та ДК "Газ України" – подали до трибуналу, сформованого при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі, позовну заяву про відшкодування збитків, завданих незаконним захопленням Російською Федерацією активів групи в АР Крим", - йдеться у повідомленні.

Збитки групи Нафтогаз внаслідок окупації Криму на даний час оцінюються експертами у суму близько 5 млрд дол. Винесення трибуналом рішення по справі заплановано до кінця 2018 року.

Для забезпечення захисту прав та інтересів групи у цьому процесі Нафтогаз залучив міжнародну юридичну компанію Covington&Burling LLP, яка, зокрема, представляла інтереси інвесторів нафтової компанії ЮКОС у спорі проти РФ і домоглася рішення суду про відшкодування 60 млрд дол.

Читайте також: Турбіни Siemens в Криму: московський суд призначив дату розгляду справи

Як повідомлялося, у жовтні 2016 року Нафтогаз та компанії групи ініціювали це арбітражне провадження відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій, більш відомої як російсько-українська двостороння інвестиційна угода.

Загалом, у зв’язку з окупацією Криму Росією, українськими компаніями вже подано 7 позовів з питань захисту інвестицій проти РФ. Свої позови подали: ПАТ "Укрнафта", АТ "Ощадбанк", Ігор Коломойський та ТОВ "Аеропорт "Бельбек", Приватбанк, ТОВ "Лугзор", компанія Стабіл, ТОВ "Еверест".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-