Турбіни Siemens в Криму: московський суд призначив дату розгляду справи

Турбіни Siemens в Криму: московський суд призначив дату розгляду справи

Укрінформ
Арбітражний суд Москви призначив на 20 жовтня попереднє засідання з розгляду справи щодо газових турбін Siemens.

Про це повідомляють "Крим. Реалії" з посиланням на матеріали суду.

Подробиці позову спільного підприємства Siemens і «Силових машин» - «Сіменс технології газових турбін» (СТГТ) - проти двох структур «Ростех», ВАТ і ТОВ «Технопромекспорт», не повідомляються.

У прес-службі Siemens в Росії поки не коментували зміст позову до структур «Ростех».

Читайте також: Турбіни Siemens у Криму: проти "дочки" Ростех подали новий позов

Раніше сам концерн Siemens подав позов до «Технопромекспорту» через скандал із поставками турбін для ТЕС в анексованому Криму, перше засідання у справі призначене на 18 вересня.

До цього Арбітражний суд Москви двічі відмовив Siemens в накладенні арешту на турбіни, поставлені в обхід санкцій в анексований Росією Крим.

«Сіменс технології газових турбін» - спільне підприємство Siemens AG (65%) і «Силових машин» (35%). Сфера діяльності - виробництво та обслуговування газових турбін потужністю понад 60 МВт для Росії і СНД, розробка, складання, продаж і сервіс газових турбін, а також локалізація виробництва.

Зараз «Технопромекспорт» (компанія, створена російською держкорпорацією «Ростех») будує в Криму дві ТЕС із використанням незаконно ввезених газових турбін Siemens.

На початку вересня стало відомо, що уряд Росії відклав терміни запуску в експлуатацію Сімферопольської і Севастопольської теплоелектростанцій в Криму - на травень-червень 2018 року.

Скандал з поставками в анексований Крим турбін німецької фірми Siemens з боку сусідньої Росії розгорівся в червні. Росія заперечувала приналежність турбін в Криму компанії, проте Siemens визнала обладнання своїм.

10 липня глава міністерства енергетики Росії Олександр Новак заявив, що теплоелектростанції в Криму побудують, навіть якщо компанія Siemens відкличе турбіни, які були поставлені на півострів.

У анекованому Росією Криму, незважаючи на запуск третьої нитки російського енергомосту навесні 2016 року, тривають відключення світла. З грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і енергомосту з Кубані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-