Наглядова рада

Наглядова рада "Нафтогазу" буде якісно оновлена - Кістіон

Укрінформ
Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» найближчим часом буде оновлена з тим, щоб якісно завершити реформу корпоративного управління компанії й вирішити нагальні питання, які довгий час залишаються відкритими.

Про це в коментарі Укрінформу заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

«Нам дуже шкода, що такі авторитетні незалежні директори вирішили піти. Але не варто драматизувати. У діалозі з нашими міжнародними партнерами буде сформовано якісно нову незалежну наглядову раду НАК «Нафтогаз»», - зазначив  Кістіон.

За його словами, одні з ключових питань, які потрібно вирішити - створення внутрішньої системи аудиту та контролю з відповідним міжнародним сертифікатом якості, проблематика «Укрнафти» та заборгованості теплопостачальних підприємств, якісна підготовка фінансових планів.

Читайте також: Кістіон обіцяє у вересні закрити борги за субсидіями перед теплокомуненерго

Як повідомлялося, напередодні два незалежні члени наглядової ради Нафтогазу вирішили піти у відставку. Ще раніше звільнилася залежний член - представник держави Юлія Ковалів. А 5 вересня про відставку заявив Чарльз Проктор. Незалежні члени Пол Ворвік та Маркус Річардс своє рішення про відставку пов'язують зі згортанням реформ з боку уряду.

Раніше у середу, 20 вересня, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що реформування НАК "Нафтогаз" буде продовжено і навіть поглиблено. Глава уряду пообіцяв, що спільно з міжнародними партнерами буде публічно оновлено і наглядову раду компанії з метою залучення "максимально якісних кадрів для продовження реформи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-