Шефчович назвав пріоритетом збереження транзиту газу через Україну після 2020-го

Шефчович назвав пріоритетом збереження транзиту газу через Україну після 2020-го

Укрінформ
Пріоритетом в діяльності Європейської комісії є збереження транзиту російського природного газу через українську газотранспортну систему після 2020 року.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович під час 14-го щорічного міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES), повідомляє прес-служба Фонду Віктора Пінчука. 

«Україна має величезний потенціал, щоб стати енергетичним хабом. Я маю наголосити, що проводження важливого транзиту газу через Україну після 2020 року – це пріоритет для Європейського Союзу», - сказав він.

Віце-президент Єврокомісії відзначив значний прогрес у реформуванні української економіки, незважаючи на складні умови, викликані війною на східному кордоні.

Читайте також: До України повертається економічне зростання - Шефчович

«Можна бути дуже критичним, якщо ви дивитеся з точки зору Європейської комісії, але якщо ставитись справедливо, то маємо сказати, що за останні кілька років зроблено більше реформ, ніж за попередні 20 років», - наголосив Шефчович.

Він відзначив прогрес України в очищенні банківської сфери та перехід до економічного зростання.

«Найкраща відповідь на ситуацію на сході, найкращий рецепт для успіху – це розбудова потужної демократичної й квітучої України, країни, яка має стати зразком для своїх сусідів», - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-