Нафтовий ринок: ціна стабільна на тлі скорочення бурових та запасів у США

Нафтовий ринок: ціна стабільна на тлі скорочення бурових та запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту є стабільними у понеділок: підтримкою для котирувань стало скорочення кількості бурових та комерційних запасів у США, що зміцнило віру гравців ринку у відновлення балансу на світовому ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,17 відсотка до $ 52,63 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $ 48,47 за барель, на 0,08 відсотка нижче від попереднього закриття.

Число бурових установок у США зменшилося за тиждень до 18 серпня на 5 штук до 763, свідчать дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

Скорочення комерційних запасів нафти у США, які, за даними Управління енергетичної інформації (EIA), знизилися майже на 13 відсотків із березневого піку до 466,5 мільйона барелів, також підтримало ринок.

Читайте також: Майбутнє проекту «Нафтогазу» в Єгипті за $1,25 мільйона оцінить Lazard

Серед факторів, які стримують його подальший підйом, - нарощування видобутку сировини у США, яка на даний момент знаходиться на позначці 9,5 мільйона барелів на добу.

"Відновлення балансу на нафтовому ринку набирає обертів, про що свідчать дані про скорочення запасів, і тим не менше ринок продовжує уважно стежити за зростанням виробництва ресурсів сланцевої нафти", - сказав Вільям О'Лафлін з Rivkin Securities.

Національна нафтова корпорація Лівії (NOC) у неділю оголосила форс-мажор на постачання нафти з родовища Шарара у зв'язку із блокадою нафтопроводу, який зв'язує ділянку з експортним терміналом, випливає з документа, з яким вдалося ознайомитися Рейтер.

Але незважаючи на цілу низку факторів підтримки, які утримують нафтові котирування від зниження, аналітики зазначають, що драйверів зростання наразі небагато.

Станом на 10:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 52,51 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,74 долара за барель, що на 2 центи вище за рівень закриття торгів ($ 52,72).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-