Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

«Польська» пропозиція НАКу на посаду керівника УТГ має бути заблокована

«Польська» пропозиція НАКу на посаду керівника УТГ має бути заблокована

Блоги
Укрінформ
Такого масштабу і складності ГТС, як в Україні, в Європі не існує. Варіант з варягом - програшний.

Не терпиться НАКу притягнути якогось варяга на ГТС! Ви його не знайдете, бо немає у Європі ГТС такого масштабу, комбінованості та складності, як в Україні. На цю позицію потрібен ТЕХНАР. Наш, український. Зберіть Марчука, Химка, Беккера, Розгонюка, Панасюка – це сплав знань і досвіду по нашій ГТС, який ігнорується «єврореформаторами». Це ті, хто провів Україну через газову кризу 2009 року і втер носа усім – і росіянам, і європейцям, реверсувавши ГТС. Саме після цього українського know how у ЄС стали запроваджувати реверсні схеми, видаючи це за свою «науково-технічну творчість». 

Порадьтесь із знавцями. Після смерті Олександра Тодійчука в правлінні «Нафтогазу» не залишилось технарів. Тому й виник конфлікт між НАКом та УТГ, бо не було в правлінні компетентної людини, яка зіграла б роль грамотного модератора між «реформаторами» НАКу та «консерваторами» УТГ. «Реформатори» обізвали «консерваторів» совками, комусь наліпили ярличок «корупціонера», побили горшки, а тепер – на втіху «Газпрому» і його європосіпакам – публічно з’ясовують стосунки, залишивши «матчастину» напризволяще, бо інвестиційні консультанти, юристи й фінансисти мало що петрають у ній. 

Якщо хочете далі ламати дрова – то ось це той шлях: Главою "Укртрансгазу" може стати поляк.

Якщо не терпиться взяти варяга для реформування європейського взірця, то візьміть його на посаду першого заступника. Але знову ж таки, проблема буде та сама – такого масштабу і складності ГТС в ЄС не існує. Якщо так подобається польська модель, то в Польщі є, на мій суб’єктивний погляд, і знання особистостей нафтогазового сектору цієї країни, починаючи з кінця 90-х, тільки одна потенційно підходяща кандидатура – Рафал Вітман, колишній директор з розвитку компанії Gaz-System, аналог нашого УТГ після unbundling PGNiG.

До речі, PGNiG Technologie S.A. не є аналогом УТГ, як про це пишеться у повідомленні. Це дрібна дочірня компанія з центральним офісом навіть не у Варшаві, а у Кросно: «PGNiG Technologie jest liderem rynku usług projektowania, budowy, uruchamiania i eksploatacji kopalń ropy naftowej i gazu ziemnego, podziemnych magazynów gazu, tłoczni gazu, rurociągów przesyłowych oraz produkcji elementów urządzeń wiertniczych w Polsce».

Дана пропозиція НАКу на посаду керівника УТГ має бути заблокована, як і попередня.

Михайло Гончар
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-