Гройсман заклав

Гройсман заклав "перший камінь" зернового терміналу в Маріупольському порту

Укрінформ
Уряд докладатиме всіх зусиль для підтримки й розвитку промислових центрів Донецького регіону.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час церемонії закладання "першого каменя" будівництва нового виробничо-перевантажувального зернового комплексу в Маріупольському морському торговельному порту, повідомляє Урядовий портал.

"Ми розпочинаємо процес будівництва нового зернового терміналу і даємо старт будівництву нового кластеру. Це говорить про те, що порт і економіка (міста й регіону) будуть розвиватися. Є інвестиції. А значить, люди будуть мати роботу, а держава і місто – надходження до бюджету", - сказав Прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що Маріуполь має велике стратегічне значення для всієї країни, адже тут сконцентровані великі промислові підприємства, передусім гірничо-металургійного комплексу, який загалом формує третину українського ВВП. Місто потребує нової індустріальної та інфраструктурної підтримки – від розвитку інфраструктури портів до реконструкції доріг та запуску залізничного сполучення.

Глава уряду нагадав, що сьогодні здано в експлуатацію залізничний перегін Комиш-Зоря – Волноваха, що дасть змогу вдвічі наростити пропускну спроможність регіональної залізничної лінії та налагодити сполучення з іншими промисловими центрами, передусім з Одесою. Новий потяг в Одеському напрямку буде запущений уже 20 червня, і далі напрямки сполучення з Маріуполем розширюватимуться. 

"Наше завдання – посилювати ваш економічний розвиток, дати можливість реконструкції, модернізації порту. А це – більше вантажів, роботи. Це стратегічне завдання,  спрямоване на розвиток економіки. І воно стосується всього регіону і базового міста Маріуполь. Я переконаний: економіка буде тільки зростати", - підкреслив глава уряду.

У цьому контексті він нагадав, що бюджет Маріуполя два роки становив 200 млн грн, а сьогодні - 1 млрд грн. "А це кошти на дороги, соціальні потреби, садочки, оновлення міського транспорту", - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-