Уряд має чіткий план відновлення енергонезалежності - Гройсман

Уряд має чіткий план відновлення енергонезалежності - Гройсман

Укрінформ
Український уряд має чіткий план дій, спрямований на відновлення енергетичної незалежності.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду у вівторок, повідомляє кореспонлент Укрінформу.

"Наше завдання сьогодні - відновити нашу енергетичну незалежність і ми як уряд маємо конкретний, чіткий план дій", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що вже здійснено кроки для нарощування потужностей атомної енергетики, ухвалено стратегію розвитку гідроенергетики.

"Тобто, ми робимо свою роботу і робимо її якісно. Може, щось можна робити краще і швидше, але збоку, можливо, здається, що все дуже просто і легко, а насправді, коли заглиблюєшся у роботу, то розумієш, що є важкі завдання, які потрібно вирішувати", - зазначив глава уряду.

За його словами, до 2014 року залежність України від російського газу була занадто великою, "але у 2014 році - тут треба віддати належне уряду Яценюка - ... нам вдалося зіскочити з цієї газової голки".

Гройсман нагадав, що ще влітку утворив спеціальний штаб та доручив накопичувати вугілля, розуміючи ймовірність виникнення проблем із постачанням вугілля антрацитової групи з окупованої території Донбасу.

"Я щодня говорив про те, що ми можемо отримати агресію від Росії, нам перекриють ці шляхи (постачання вугілля. - Ред.), але я ніколи не думав, шо це перекриття буде створено деякими українськими громадянами", - наголосив Прем'єр-міністр. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-