РНБО доручила уряду перевірити тарифи на комуналку

РНБО доручила уряду перевірити тарифи на комуналку

Укрінформ
Кабінет Міністрів разом із Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), має вчити обгрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію, житлово-комунальні послуги.

Про це йдеться в рішенні Ради національної безпеки і оборони від 16 лютого 2017 року “Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури”, затвердженому указом Президента №37/2017.

“Разом із Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, невідкладно вивчити об'єктивність, економічну та соціальну обгрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію, житлово-комунальні послуги”, - йдеться у дорученні.

Зокрема, уряд має опрацювати “можливі заходи щодо вдосконалення механізмів державного регулювання діяльності у цій сфері природних монополій та управління суб'єктами господарювання, корпоративні права яких належать державі, а також поінформувати населення про результати цієї роботи”.

Крім того, Кабміну доручено розробити та забезпечити реалізацію програми побудови нових енергоблоків і реконструкції існуючих енергоблоків теплових електростанцій та теплоелектроцентралей, на яких використовується вугілля антрацитової групи, для забезпечення застосування ними вугілля газової групи вітчизняного видобутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-