Рева пропонує жорсткіші умови для отримання субсидій

Рева пропонує жорсткіші умови для отримання субсидій

Укрінформ
В середньому домогосподарство в Україні платить за житлово-комунальні послуги, отримуючи субсидію, менше 10 свого сукупного доходу. 

У Мінсоцполітики розглядають питання доведення в майбутньому частки сплати домогосподарством, яке отримує таку субсидію, за житлово-комунальні послуги до 12-15% від свого сукупного доходу в середньому, заявив в інтерв'ю сайту Realist міністр соціальної політики Андрій Рева. 

«В середньому домогосподарство платить менше 10% свого сукупного доходу. Деякі сім'ї платять менше, ніж до підвищення тарифів. Я вважаю, що відсоток оплати має бути трошки більше. Але це не означає, що ми будемо міняти формулу. Формулу ми міняти не будемо. А ось розрахункові одиниці ми, звичайно, змінимо. Як? Ми подумаємо. Щоб десь в районі 12-15% домогосподарство платило», - сказав Рева.

При цьому міністр уточнив, що це питання може розглядатися у 2017 році: «Якщо йде підвищення зарплати, то в чому проблема?».

Водночас він повідомив, коли почнеться зниження кількості одержувачів субсидій.

«Відсоток кількості одержувачів субсидій буде знижуватися природним чином. При підвищенні доходів відсоток оплати, який формула показує, буде збільшуватися. Коли їхні доходи будуть рости швидше, ніж підвищуватися тарифи, кількість субсидіантів буде зменшуватися. Це природний шлях», - додав Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-