Розенко не бачить передумов для підвищення цін на газ, електрику та ЖКП

Розенко не бачить передумов для підвищення цін на газ, електрику та ЖКП

Укрінформ
Сьогодні немає жодних підстав говорити про збільшення в 2017 році тарифів на ЖКГ або газ.

Про це в інтерв’ю виданню «Экономические известия» заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Я певен, наразі не існує економічних передумов підвищувати ціни на газ, електроенергію та послуги ЖКГ. Станом на кінець січня я не бачу ніяких мотивів для підняття цін на газ і ЖКГ-послуги протягом 2017 року. Не треба лякати людей! Коли прийде час, уряд не ховатиметься, а відкрито сповістить українців про підняття тарифів», - сказав він.

«Але, на мою думку, нинішня ціна на газ уже відповідає європейській і економічно обгрунтована. Підвищувати далі її вже немає куди», - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Розенко також зауважив, що у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн розмір призначених субсидій у цьому опалювальному сезоні не переглядатиметься. «Ні. Субсидії у зв’язку з цим не переглядатимуть», - підкреслив він.

Минулого тижня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила для бізнесу з лютого 2017 року ціни на газ та електрику, а населенню – на воду і послуги з водовідведення. 

Цього тижня НКРЕКП планує розглянути рішення про підвищення у лютому тарифів на тепло для промисловості на 102,46 грн - до 1471,56 грн/Гкал, або на 7,48% більше від поточних показників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-