Представник ЄС в Україні розповів про гранти і підтримку для бізнесу

Представник ЄС в Україні розповів про гранти і підтримку для бізнесу

Укрінформ
Спікер представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас заявив, що розвиток малого та середнього бізнесу дав би серйозний поштовх для розвитку української економіки. 

Про це він сказав під час семінару в Укроборонпромі з питань співробітництва концерну з малим та середнім бізнесом, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"В Україні малий та середній бізнес створює в три рази менше ВВП, ніж у ЄС. Якщо повністю розкрити його потенціал, то це був би серйозний поштовх для розвитку економіки", - зазначив Вілчінскас. 

За словами представника ЄС, Європа пропонує Україні три блоки допомоги, які дадуть змогу зробити малий і середній бізнес конкурентоспроможним.  

"Перший блок - це допомога на макрорівні, щоб бізнес міг вийти на світові ринки, які відкрилися з підписанням Угоди з ЄС. Другий - це консалтинг та третій - доступ до кредитних ліній", - сказав Вілчінскас. 

Він зазначив, що бізнес може скористатися двома програмами підтримки від ЄС: перша - це "Горизонт 2020", що дає змогу не лише отримати грант на розвиток бізнесу до 50 тисяч євро, але й протестувати продукцію; друга програма - це Cosme, що надає допомогу бізнесу, який шукає фінансування.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-