Україна та ЄС офіційно стали стратегічними партнерами у сфері енергетики

Україна та ЄС офіційно стали стратегічними партнерами у сфері енергетики

Укрінформ
Україна та Євросоюз поглибили рівень партнерства в енергетичні сфері.

Це передбачено Меморандумом про взаєморозуміння щодо стратегічного енергетичного партнерства між Україною та Європейським Союзом, який було підписано на саміті Україна-ЄС у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

З українського боку документ підписав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, європейську сторону представив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович.

Оновлене партнерство передбачатиме розгляд питань, пов'язаних з важливістю України як транзитної країни, а також питань реформування енергетичного ринку України, оновлення газової мережі, створення відповідної нормативно-правової бази в сфері ринку електроенергії та підвищення енергоефективності в Україні, як засіб зниження залежності від імпорту енергоносіїв. 

Метою підписаного меморандуму є повна інтеграція енергетичних ринків України та ЄС в інтересах споживачів та з огляду на необхідність взаємного посилення безпеки енергопостачання та охорони довкілля в енергетичній галузі.

Сторони також домовилися про співробітництво щодо залучення інвестицій та фінансування.

Меморандум укладено на термін у 10 років, з можливістю його перегляду та продовження його дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-