Американський газ у червні надійде до Польщі

Американський газ у червні надійде до Польщі

Укрінформ
До польського LNG-терміналу в місті Свіноуйсцє на Балтійському узбережжі в середині червня прибуде перший корабель-газовоз з американським зрідженим газом.

Про це в четвер під час прес-конференції у Варшаві заявив глава польської нафтогазової компанії PGNiG Мацей Возняк, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Газ нам поставить компанія Cheniere Energy. Це перша поставка американського газу не лише для Польщі, але й північної Європи. До цього часу американський LNG потрапляв виключно на ринки південної Європи, зокрема Іспанії та Туреччини”, - сказав Возняк.

Він зазначив, що це “історичний момент” для  PGNiG, оскільки США стали черговим регіоном після Близького Сходу і Норвегії, звідки Польща отримуватиме газ в рамках реалізації стратегії диверсифікації джерел енергопостачання.  

“Приклад співпраці з Cheniere Energy доводить, що Польща для американського LNG є ворітьми на ринки Центрально-Східної Європи”, - констатував глава  PGNiG.

Возняк зазначив, що газ куплено за хорошою ціною в рамках підписаного короткострокового спотового контракту. Газовоз випливе до Польщі з порту в  американській Луїзіані  і прибуде до LNG-терміналу Свіноуйсцє в середині червня.

Глава  PGNiG зазначив: ця поставка є свідченням того, що американський газ через територію Польщі можна постачати на південь і схід Європи, зокрема й до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-