Коболєв обговорив з міністром енергетики США ризики Nord Stream 2

Коболєв обговорив з міністром енергетики США ризики Nord Stream 2

Укрінформ
Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв зустрівся у Вашингтоні з міністром енергетики США Ріком Перрі з метою обговорення питань енергетичної безпеки України.  

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі НАК "Нафтогаз України".

"Так, сторони обговорили ризики, що створюються такими проектами як російський Північний потік 2 для конкуренції, стабільності енергопостачання, економічної та енергетичної безпеки в Європі. Перрі вкотре висловив категоричний протест США проти "Північного потоку 2", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Коболєв також наголосив на важливості недискримінаційного застосування стандартних європейських регламентів до всіх учасників ринку Енергетичного Співтовариства. Сторони обговорили способи забезпечення виконання стандартних вимог європейського законодавства, щоб усунути низку тривалих порушень, що перешкоджають торгівлі газом у Європі.

У свою чергу міністр Перрі висловив зацікавленість у тому, щоб Міністерство енергетики сприяло співпраці між американськими та українськими енергетичними компаніями щодо розвідки, видобування та транспортування природного газу, а також постачання вугілля. У контексті посилення енергетичної безпеки України сторони також обговорили можливість експорту вугілля зі США до України.

Американська сторона зауважила значний поступ України в реформуванні "Нафтогазу" та вітчизняного газового ринку з 2014 року та водночас підкреслила, що треба підтримувати темп реформ, які український уряд зобов’язався провести. Зокрема, обидві делегації погодились, що вчасне виконання погоджених планів реформи газового ринку, реформи корпоративного управління "Нафтогазу" та анбандлінгу є надзвичайно важливим для подальшої успішної співпраці України з міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-