Японія за рік дала $15 мільйонів на відновлення Донбасу – посол

Японія за рік дала $15 мільйонів на відновлення Донбасу – посол

Укрінформ
Японія активно допомагає Україні у питаннях відновлення Донбасу - обсяг наданої у період з квітня 2016 по травень 2017 року допомоги сягатиме 15 млн доларів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

«Так, Японія допомагає Донбасу. Конкретно відновленням зруйнованих шкіл, лікарень, поштових відділень, будинків громадян та спортивних майданчиків для молоді. Для реалізації цих проектів ми виділили кошти у сумі 15 млн доларів США, починаючи від квітня минулого року до травня 2017 року», - сказав Шігекі Сумі.

Він запевнив, що періодично особисто відвідує Донбас та перевіряє, як саме реалізуються ті чи інші проекти, чи все йде за планом.

У свою чергу міністр інформаційної політики Юрій Стець підтвердив, що значна частина шкіл і лікарень у Донецькій та Луганській областях відновлюються, у тому числі, завдяки допомозі Японії.

Як повідомлялося, 1 квітня Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі повідомив про те, що уряд Японії надасть 3,9 мільйона доларів США для підтримки людей, які постраждали в результаті російської агресії на сході України, та для відновлення Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-