Східний комітет німецької економіки започаткує ініціативу

Східний комітет німецької економіки започаткує ініціативу "Купуйте українське"

Укрінформ
Німецький бізнес допоможе визначити ті галузі економіки і виробництва в Україні, які можуть стати конкурентоздатними на європейському ринку.

Такої домовленості було досягнуто під час візиту делегації підприємців ФРН до Києва 20-21 березня, повідомив в інтерв'ю DW виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Гармс .

Цей проект має назву "Закупівельна ініціатива німецької економіки" (Einkaufsinitiative der deutschen Wirtschaft) і свого часу пройшов успішне випробування у країнах Балкан.

"Ми хочемо придивитися і правильно оцінити, які напівфабрикати та компоненти виробляються в Україні настільки добре, що можуть постачатися до Євросоюзу. Про це ми домовилися з українським урядом", - розповів Гармс.

У пошуку найкращих українських підрядників для німецької промисловості мають допомогти торговельно-промислова палата України, спілки підприємців та інвестиційні агенції. Їм з Німеччини буде передано перелік продукції, у виробництві якої існує зацікавленість. Після цього українські компанії зможуть подавати заявки на участь у відборі. Остаточний вибір зроблять німецькі підприємства-замовники. Великий інтерес до закупівлі українських компонентів існує, зокрема, з боку підприємств автомобілебудування та електротехніки, зазначив Гармс.

За його словами, ініціатива допоможе по-справжньому використати потенціал угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Гармс підкреслив, що на даний момент перевагою України є "неперевершений рівень зарплат" за високої освіти, однак у довгостроковій перспективі країні потрібно створювати додаткову вартість. І саме у цьому може допомогти нинішня ініціатива комітету німецької економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-