"Дипломати без краваток": Посол Королівства Іспанія стане гостем Укрінформу

Укрінформ
22 березня о 13.00 відбулось засідання прес-клубу “Дипломати без краваток”. 

Гостем клубу був Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні пан Херардо Бугайо Оттоне. 

Підсумкові матеріали:

Посол Іспанії: Це просто неможливо, що в освіченій  Україні такий рівень корупції 

Поєднання високого рівня корупції та,  водночас,  високого рівня освіти в Україні є фактично унікальним  випадком у світі.

Про це під час засідання прес-клубу “Дипломати без краваток” в Укрінформі заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне.

“Я сюди приїхав у жовтні  2013  року і на той час дані Transparency International показували,  що Україна знаходиться за рівнем корупції на 144-му місці у  світі, тобто має  таку саму корупцію як ЦАР.  Але, в то той  же час, дані, які  дає ООН стосовно  рівня освіти в  Україні, свідчать про те, що Україна знаходиться  на  одну сходинку вище, ніж Велика Британія. Звичайно,  ми можемо дискутувати, як вираховуються ці дані. Але  такий освічений народ і з таким  рівнем корупції - це взагалі якась унікальна річ у світі, унікальний  випадок.  Це - неможливе явище”, -  заявив Посол.

Іспанський дипломат зазначив, що схожа країна за цими показниками - Росія, однак там люди задоволені  станом речей і не хочуть нічого змінювати.   

“Ми  можемо згадати лише одну країну, яка є дещо схожа за цими даними на Україну, враховуючи   корупцію і людський капітал, -  це Росія. Але коли ми порівнюємо Україну і Росію, то в цьому сенсі ми бачимо величезну різницю, величезний  розрив.  Дивіться: в Україні за 10 років було дві революції, а в Росії, здається, що народ задоволений цим станом  речей і ніякої революції там не намічається, і вони там дуже задоволені. Це велика така різниця, яка кидається у вічі”,  -  наголосив Херардо Бугайо Оттоне.

Путін веде Росію шляхом СРСР - посол Іспанії  

Нинішня Росія стикається з тими ж проблемами, що і колишній СРСР, однак керівництво РФ, замість вирішення цих проблем, йде шляхом Радянського Союзу, який привів його, врешті-решт, до розпаду.

Про це під час засідання прес-клубу “Дипломати без краваток” в Укрінформі заявив Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне.

“Ми можемо побачити, що цей персонаж, мається на увазі Путін, якого багато хто вважає таким розумником, таким хитрим, що він робить якісь багатоходівки, маневри, але насправді з тими проблемами, з якими зараз стикається Росія - він йде по шляху Радянського Союзу тими самими кроками і очевидно, що це набуде тих самих результатів, яких набув колись Радянський Союз”, - сказав дипломат.

Посол нагадав, що під час Революції Гідності український народ визначився з напрямком розвитку, викинувши з України “гангстерського персонажа” Януковича, однак потім втрутилася Росія. “І в той час, коли люди вже точно знають, куди вони мають рухатися, з’являється абсолютно неприкрита, страшна агресія проти  України з боку Росії... Починається захоплення Криму, вхід російських військових на територію Донбасу, починаються атаки на Донбасі”,  - заявив він.

Херардо Бугайо Оттоне наголосив на тому, що переоцінювати силу та потужність нинішньої Росії не треба: “Ми можемо подумати і дати таку відповідь: у Росії така велика сила, така велика потужність, що ми нічого не можемо протиставити цій силі, цій потужності. Але це -  велика помилка”.

Він також вказав на те, чому абсолютно неможливо, “щоб Путін досяг своєї мети в Україні”. “До початку усіх подій, коли ціна на нафту була дуже висока - більше, ніж  100 доларів за барель - на той час економіка, ВВП Росії був більш-менш на рівні Італії. А після війни та падіння цін, усього того, що відбулося, ми не можемо точно порахувати, але приблизно зараз ВВП Росії знаходиться на рівні Іспанії", - підкреслив посол.

Крім складної економічної ситуації, РФ має вирішувати і демографічну ситуацію: чоловіки живуть так само довго, як в Анголі, кожен четвертий — мусульманин, на сході проживає понад 5 млн китайців.

Посол Іспанії заявляє, що в його країні ті, хто воював на стороні “Д/ЛНР”, несуть кримінальну відповідальність

Іспанська влада відразу кримінально переслідує тих  небагатьох ідіотів, які повелися на пропаганду та поїхали воювати на Донбас на боці терористичних організацій  “ДНР” та “ЛНР”.  

Про це під час засідання прес-клубу “Дипломати без краваток” в Укрінформі заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне.

“Десь  півтора року тому була групка цих персонажів, які брали участь з боку ОРДЛО у військових діях, і як тільки вони повернулися в Іспанію їх відразу заарештували”,  -  сказав він.

Водночас, посол вказав на те, що, оскільки  Іспанія правова держава, то дуже важко довести участь у бойових діях: хтось міг просто сфотографуватися з автоматом, щоб похизуватися перед дівчиною, а вже у поліції стверджує, що “возив лише гуманітарну допомогу”. 

При цьому,  підкреслив  Херардо Бугайо Оттоне, поїхати воювати за “Л/ДНР”  могли “лише дурні та ідіоти”.

“Я їх називаю ідіотами не просто так, щоб вжити  таку лайку. А вони справді таким є. Адже люди, які можуть прислуховуватися до тієї пропаганди, яку в Іспанії крайні ліві роблять і вірити в те, що тут якась “хунта” чи “фашисти” -  їх ніяк,  як ідіотами  назвати  не можна”, - наголосив іспанський дипломат, вказавши  на той  факт,  що в   Україні  крайні праві сили становлять лише 3%, а, наприклад, в Нідерландах - їх  19%.

Внаслідок контрсанкцій Росії Іспанія втратила 531 мільйон євро - посол Іспанії

Іспанська економіка втратила 531 мільйон євро внаслідок вжиття Російською Федерацією контрсанкцій щодо Іспанії.

Про це під час засідання прес-клубу «Дипломати без краваток» в Укрінформі заявив Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне.

«Що стосується впливу санкцій на іспанську економіку, то вплинули не самі санкції, а ті контрсанкції, які вжила Росія щодо Іспанії. Ці втрати були 531 мільйон євро», -  зазначив іспанський дипломат.

За його словами, ця цифра може бути навіть меншою, оскільки ще до введення санкцій ЄС щодо Росії в Іспанії «вже були труднощі з експортом іспанських продуктів до РФ».

«Але цікава річ, в Росії працює пропаганда таким чином, що росіяни вважають, що це не російські контрсанкції, а іспанці погані, бо не хочуть продавати їм апельсини, лимони чи хамон. Тобто те іспанське, чого не вистачає», - зауважив посол Іспанії.

Мінські  угоди нереально виконати - посол  Іспанії 

Мінські домовленості, особливо “Мінськ-2”,  були необхідні для припинення кровопролиття, однак їх нереально виконати. 

Про це під час засідання прес-клубу “Дипломати без краваток” в Укрінформі заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне.

“Тут ми якраз переходимо до  Мінських угод, особливо “Мінськ-2”. Що на той час відбувалося? Люди гинули на фронті і треба було будь-яким чином припинити вбивства людей, щоб люди не гинули. І ось зробили ці угоди, “Мінськ-2”. Але ми розуміємо, що це абсолютно нереальні, ці угоди, які неможливі для виконання. Але на той час вони зіграли свою роль, вони припинили масову загибель людей", - заявив посол.

Іспанський дипломат  також  вказав, що ні місцева  бандитська “влада”,  ні росіяни не дадуть провести чесні та вільні  вибори на території ОРДЛО.

“Мінські угоди передбачають вільні вибори на Донбасі згідно з українським законодавством та під наглядом західних інституцій, ОБСЄ. Але це не говорить, що мають вийти російські війська. Тобто, навіть якщо російські війська звідти вийдуть, то той гангстерський режим, який там знаходиться, на територіях ОРДЛО, він ніяк не дозволить провести ніякі вибори”, - сказав він.

Посол Іспанії: Рано чи пізно Україна буде в Євросоюзі, у неї є потенціал

Із тим потенціалом, який має Україна, вона зробить все для того, щоб стати процвітаючою країною і вступити в Європейський Союз.

Про це під час засідання прес-клубу «Дипломати без краваток» в Укрінформі заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне.

«Якщо Україна зробить усе добре, так, як вона має зробити, і буде процвітаючою, чесною державою з верховенством права, то Україна не має іншого шляху, як ввійти в той Євросоюз, який, ми не знаємо, який він на той час буде, і з якою структурою, як виглядатиме. Те, що я говорю про Україну, так само стосується всіх інших країн. Тобто тут треба вести війну за серця і за уми. Треба працювати. Я впевнений, що Україна з тим потенціалом, який вона має, обов'язково все це зробить. Але зробить не для того, щоб ввійти в ЄС, а для свого блага. І тоді обов'язково Україна раніше чи пізніше буде в Євросоюзі», - зазначив посол Іспанії.

Він зауважив, що коли Україна підписувала Угоду про асоціацію, то в документі не йшлося про те, що вона має стати членом Євросоюзу.

«Зараз ніхто не знає абсолютно чітко, якою буде структура Європейського Союзу», - зазначає іспанський дипломат, підкреслюючи, що нині країни ЄС, котрі є його ядром, пропонують йти вперед і розвиватися. 

«Але тут виникає тема пропаганди, роз'яснення того, що відбувається, бо головне зараз - визначення самоідентифікації Європи і визначення наших цінностей. Це є зараз головним питанням», - зазначив посол Іспанії.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-