АМКУ оштрафував Адміністрацію морських портів за

АМКУ оштрафував Адміністрацію морських портів за "подвійні платежі"

Укрінформ
Адміністративна колегія Запорізького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету оштрафувала держпідприємство "Адміністрація морських портів України" на 204 тис. грн за необгрунтоване стягнення Бердянським морським торговельним портом із судновласників подвійних платежів за надані послуги.

Згідно з офіційною інформацією Запорізького територіального управління АМКУ, підставою для застосування до ДП "Адміністрація морських портів України" штрафних санкцій, стало встановлення факту того, що протягом 2015 року і січня 2016 року у Бердянському морському торговельному порту, який не має статусу юрособи і здійснює діяльність від імені АМПУ, безпідставно повторно стягувалася плата за ряд послуг, вартість яких уже було сплачено судновласниками у складі портових зборів.

"Згідно з наданими АМКУ документами, додатково нараховувалися кошти за оформлення заходу суден у морський порт і вихід з морського порту, за заїзд автотранспорту на територію порту і за зняття з судна забруднених вод, хоча ці послуги вже були повністю сплачені у складі портових зборів", - повідомляє Запорізьке теруправління АМКУ.

Зазначені дії АМКУ визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем, що й спричинило накладення штрафу на ДП "АМПУ", оскільки Бердянський морський торговельний порт де-юре не має власного юридичного статусу Бердянською філією держпідприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-