Використання коштів на відбудову Донбасу перевірить урядова комісія

Використання коштів на відбудову Донбасу перевірить урядова комісія

Укрінформ
Урядова комісія найближчим часом перевірить використання державних коштів, виділених на відновлення інфраструктури в зоні АТО.

Про це повідомила у Фейсбуці перший віце-спікер Ірина Геращенко.

"Більш детально моніторити кожну копійку витрачених державою грошей вже за кілька днів буде спеціальна урядова комісія, яка отримає і наші попередні висновки, і результати та бачення. Вже є відповідне рішення уряду про створення такої комісії", - написала вона за підсумками відвідання Донбасу.

Геращенко нагадала, що у 2016 році Верховна Рада своїм рішенням перерозподілила майже 4 млрд грн на відновлення інфраструктурних і соціальних об'єктів - майже 3 млрд для Донецької області і 1 млрд - для Луганської області.

Зокрема, на Донеччині було визначено 596 об'єктів, на Луганщині - 150.

"На сьогодні розпочато роботу лише по половині визначених об'єктів - десь тільки стартували тендери, а на деяких вже повним ходом йде будівництво. В основному ще проходять тендерні процедури і маю відзначити достатньо низький рівень освоєння виділених державою коштів - на Донеччини менше 10%, на Луганщині трохи більше. Чому так відбулося і чи були випадки, коли тендерні процедури виписувалися так, щоб зірвати тендер з якихось причин - це питання потребує додаткового вивчення", - зауважила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-