На інтеграцію Донеччини в Єдиний український простір витратили понад 23 мільярди

На інтеграцію Донеччини в Єдиний український простір витратили понад 23 мільярди

Укрінформ
В рамках інтеграції Донеччини в Єдиний український простір були залучені та отримані кошти в розмірі 23 мільярди 586,4 мільйона гривень.

Про це голова Донецької військово-цивільної облдержадміністрації Павло Жебрівський повідомив у Краматорську, коли звітував про роботу ОДА в минулому році, інформує прес-служба ОДА.

«В рамках інтеграції Донеччини у Єдиний український простір були визначені наступні пріоритетні напрями роботи: освіта, охорона здоров’я, молодь, спорт та культура, екологія, урядування та соціальний захист, інфраструктура та децентралізація», – зазначив Жебрівський

При цьому він повідомив, що для реалізації зазначених напрямів були залучені та отримані кошти у розмірі 20 млрд. 745,8 млн. грн., які складаються з власних і закріплених доходів області, трансферів з державного бюджету. Окрім цього спільними зусиллями з народними депутатами до обласного бюджету залучено залишки коштів з непідконтрольних територій у розмірі 2 млрд. 840, 6 млн. грн.

В ході публічного звіту очільник області  окремо повідомив, що саме було зроблено для реалізації пріоритетних напрямів, а також зазначив що станом на сьогодні робота триває за напрямком екології, ефективного урядування та децентралізації, а також над реформуванням освіти в області. Для підвищення конкурентоспроможності випускників та переходу на європейську якість навчання було запущено проект «Опорні школи», у  21 школі розпочато будівельні роботи, тривають роботи зі створення HUB-school у Краматорську.

«Спрямованість на дітей та на українське майбутнє нової української Донеччини – це ключова задача. Реалізації проекту передбачає не тільки матеріальний аспект, це нова форма освіти», – наголосив Жебрівський.

Серед планів на 2017 рік очільник області виділив впровадження програми підтримки малого та середнього бізнесу, навчання та стажування керівників об’єднаних громад, впровадження системи електронного урядування.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-