У прифронтовій Мар'їнці відновлюють 20 багатоквартирних будинків – Жебрівський

У прифронтовій Мар'їнці відновлюють 20 багатоквартирних будинків – Жебрівський

Укрінформ
У прифронтовому місті Мар'їнка Донецької області в даний час за рахунок місцевого та обласного бюджетів відновлюють 20 багатоквартирних будинків, пошкоджених обстрілами бойовиків.

Про це у вівторок на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Продовжуємо відновлювати пошкоджені російськими окупантами житлові будинки у Мар’їнці. Зокрема, зараз на різних етапах йдуть ремонтні роботи у 20 багатоквартирних будинках, на які виділено кошти із обласного та місцевого бюджету», - написав глава області.

Він зазначив, що сьогодні в Мар'їнці проживає близько 7 тисяч жителів, багато з тих, хто в свій час виїхав з прифронтового міста, висловлюють бажання повернутися у свої будинки.

Загалом, від початку війни унаслідок артилерійсько-мінометних обстрілів російських окупантів пошкоджено 53 багатоповерхових житлових будинки (411 квартир) та 980 будинків приватного сектору. Із них 88 приватних будинків та 78 квартир мають середній та важкий ступінь пошкодження.

На сьогодні частково відремонтовано або надано будівельні матеріали для ремонту 386 будинків приватного сектору та для 60 квартир у багатоквартирних будинках.

«Однак ще 320 приватних будинків та 5 багатоповерхівок розташовані на території, яка постійно обстрілюється «рускім міром». До припинення обстрілів, туди посилати ремонтників не будемо», - написав Жебрівський.

Він подякував міжнароднім організаціям, які суттєво допомагають жителям Мар'їнки, в тому числі і у відновленні осель, зокрема, це Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Данська рада у справах біженців, КАРІТАС Маріуполь, КАРІТАС Запоріжжя, АДРА, UNHCR, Чеська організація «Людина в біді». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-