Президент СКУ відвідав збори Обʼєднання українських організацій у Німеччині

Президент СКУ відвідав збори Обʼєднання українських організацій у Німеччині

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час візиту до Берліна взяв участь у звітно-виборчих зборах Обʼєднання українських організацій у Німеччині.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

Головною темою зустрічі стало обговорення спільних тем в адвокації українських інтересів, спільної справи з Європейського конгресу українців ЕКУ та співпраці з посольством України у Німеччині, українськими та німецькими органами державної влади.

«Єднання громад та сил українських організацій в Німеччині – ключове для впливу і успіху підтримки України і сильного українського світу», – наголосили у конгресі.

Крім того, у Берліні відбулася громадська зустріч з президентом СКУ за участі віцепрезидента СКУ в Західній Європі, віцепрезидента Об’єднання українців Франції Володимира Когутяка та голови Світової координаційної виховно-освітньої Ради СКУ Любові Любчик.

Вступним словом привітала учасників Людмила Млош, голова Центральної Спілки Українців у Німеччині.

Сторони обговорювали спільну адвокацію інтересів України та долучення української діаспори до відбудови України.

На заході були присутні українські воїни, які лікуються в Берліні. Для присутніх на бандурі зіграла музикантка Віра Павленок.

Нагадаємо, делегація Світового конгресу українців на чолі з Павлом Ґродом здійснила офіційний візит до столиці Німеччини. Основні теми зустрічей –  адвокація інтересів України, залучення української діаспори до відбудови України та підтримка тимчасових українських переселенців у Німеччині.

Під час виступу на панелі «Сильніше разом: посилення життєстійкості та соціальної інклюзії» у рамках конференції Ukraine Recovery Conference у Берліні президент СКУ заявив, що ресурси світового українства можуть мати значний вплив на швидку повоєнну відбудову України.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-