Українці в Нідерландах протестуватимуть проти виступу російських пропагандистів в Амстердамі

Українці в Нідерландах протестуватимуть проти виступу російських пропагандистів в Амстердамі

Укрінформ
Українська громада в Нідерландах закликає 28 травня вийти на мирний протест проти російської пропаганди та бойкотувати захід в Амстердамі за участі російських пропагандистів Івана Урганта та Владіміра Познера.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фундацію Українці в Нідерландах.

«28 травня 2024 року у Theater Amsterdam заплановано проведення заходу, в якому братимуть участь російські пропагандисти Іван Ургант та Владімір Познер. Ці особи виступають на користь кремлівської пропаганди та виправдовують військові дії Росії проти України», – йдеться у повідомленні.

Фундація наголошує на неприпустимості проведення такого заходу в Амстердамі в той час, коли Росія веде війну проти України. Окрім цього є висока ймовірність того, що кошти з продажу квитків на цей захід будуть спрямовані на підтримку російської армії.

«Враховуючи вищевказане, ми організуємо відповідну акцію протесту і закликаємо українську громаду в Нідерландах долучитись до неї», – йдеться в дописі.

Зазначається, що мирний протест відбудеться 28 травня о 19:00 – 20:00, за місцевим часом.

Місце: Theater Amsterdam, Danzigerkade 5, 1013 AP.

Зауважимо, що почесний консул України у Королівстві Нідерланди Карел Бургер Дірвен також висловив сподівання, що захід в Амстердамі за участі російських буде скасовано.

«Неприйнятно, щоб сцену надавали російським впливовим особам, які мають ці російські кремлівські розповіді. Я сподіваюся, що Theatre Amsterdam скасує захід. Ця подія організована для росіян, а не для нідерландської аудиторії. Росіяни, які живуть у Нідерландах, публічно не виступають проти російської агресії та війни проти України, вони не можуть насолоджуватися таким заходом. Захід був підлаштований кремлівським пропагандистом. Люди з Росії мають розуміти, що війна Росії проти України змінює все. Оскільки подія організована російським квитковим агентством на Кіпрі та квитковою касою в Лондоні, співробітників Theatre Amsterdam було введено в оману і вони не знали, яких людей вони допускають до своєї будівлі 28 травня», – наголосив він.

За його словами, заплановано ще три шоу, не тільки в Амстердамі, а й у Цюріху, Берліні та Франкфурті.

Карел Бургер Дірвен також зазначив, що 22 травня відбулися конструктивні переговори з керівництвом TheaterAmsterdam.

«Учора я багато разів спілкувався з ними. Наразі результатом є те, що Theatre Amsterdam сприймає занепокоєння дуже серйозно», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, посли країн Євросоюзу на засіданні 15 травня у Брюсселі затвердили нові санкції, спрямовані на протидію російській пропаганді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-