Посли країн ЄС погодили санкції проти російських пропагандистських ЗМІ

Посли країн ЄС погодили санкції проти російських пропагандистських ЗМІ

Укрінформ
Посли країн Євросоюзу на засіданні 15 травня у Брюсселі затвердили нові санкції, спрямовані на протидію російській пропаганді.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Посли країн ЄС висловилися за заборону на території блоку проросійського інтернет-порталу Voice of Europe, який базується в Чехії, а також трьох російських ЗМІ - державного «РИА Новости», урядової «Российской газеты» і газети «Известия».

Зазначається, що заборона торкнеться доступу до сайтів цих ЗМІ. ЄС звинувачує їх у поширенні російської пропаганди на тлі війни Росії проти України. Як зазначає медіаресурс з посиланням на дипломатів, ці санкції будуть офіційно затверджені під час письмової процедури.

Читайте також: СБУ допомогла викрити у Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів - джерела

Як нагадує DW, у березні розгорівся новий скандал навколо російської пропаганди в Європі. Тоді влада Чехії заявила про розкриття фінансованої з РФ мережі впливу, яка розповсюджувала російські державні наративи у Європі та здійснювала підкуп європейських політиків. Німецьке видання Der Spiegel і чеська газета Deník N повідомили, що частиною цієї схеми є новинний сайт Voice of Europe, що публікував заклики європейських політиків припинити допомогу Україні. За даними ЗМІ, деякі автори цих закликів за це отримували гроші.

Прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кро прямо заявив, що Росія зверталася до членів Європарламенту і платила їм за просування російської пропаганди, проте ці звинувачення поки що не підкріплені свідченнями щодо передачі грошей.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Чехії нещодавно включив у національний санкційний список обвинувачуваного у держзраді колишнього народного депутата України Віктора Медведчука та компанію Voice of Europe, які, за оцінкою спецслужб, намагалися підірвати європейські демократії та домогтися зменшення підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-