У Торонто відкрили виставку, присвячену Тарасу Шевченку

У Торонто відкрили виставку, присвячену Тарасу Шевченку

Укрінформ
У Музеї Тараса Шевченка в Торонто за сприяння відділів Союзу українок Америки 16 травня відкрили виставку світлин проєктів «Карбована Шевченкіана. Шана у світі великим українцям» та «Батьківська хата. Homestead».

Про це Укрінформу повідомила одна з ініціаторок виставки Оленка Браво.

На виставці представлено світлини доброчинно виготовлених проєктом «Карбована Шевченкіана. Шана у світі великим українцям» меморіальних дошок Тарасові Шевченку і встановлених у містах і селах України, а також подарованих громадам за межами України.

Також на виставці представлено світлини проєкту «Батьківська хата. Homestead», на яких українці зняті у строях та біля рідних осель тих міст і сіл України, де бував Тарас Шевченко. 

Ініціатори виставки: Валентина Шемчук – заслужений працівник культури України, засновниця міжнародного проєкту «Шана у світі великим українцям», член Національної спілки журналістів України, референтка освіти та культури 64-го Відділу СУА й Оленка Браво – авторка проєкту  «Батьківська хата. Homestead» Україна – США, співзасновниця української школи в місті Сан-Антоніо (штат Техас), співорганізаторка українсько-американської платформи «Єднання», заступниця голови 147-го Відділу Союзу Українок Америки.

«Відкриття в Музеї Тараса Шевченка в Торонто виставки світлин, присвяченої великому синові України, – це вагома справа задля увічнення пам’яті геніального українського поета Тараса Шевченка та задля утвердження духовної величі України», – наголосила Оленка Браво.

Відвідати виставкову подію можна до 30 травня включно.

Нагадаємо, проєкт «Батьківська Хата. Homestead», який є однією з найбільших приватних колекцій старовинного одягу, що налічує понад 400 сорочок в колекції кураторки проєкту Наталки Стурджіл, представили у найбільшому університеті Техасу TAMU, що входить до лідерів університетів США.

Фото надані Оленкою Браво

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-