Проєкт «Батьківська Хата. Homestead» представили у найбільшому університеті Техасу

Проєкт «Батьківська Хата. Homestead» представили у найбільшому університеті Техасу

Фото
Укрінформ
Проєкт «Батьківська Хата. Homestead», який є однією з найбільших приватних колекцій старовинного одягу, що налічує понад 400 сорочок в колекції кураторки проєкту Наталки Стурджіл, представили у найбільшому університеті Техасу TAMU, що входить до лідерів університетів США.

Про це Укрінформу повідомила одна з організаторок проєкту Оленка Браво.

Захід відбувся завдяки Українському культурному клубу Ukrainian Club TAMU при університеті та фінансовій підтримці Good Bull Foundation. Український клуб був заснований з ініціативи енергійних українських студентів та за підтримки викладачів і співробітників українського походження.

Подія відбулася під живу музику від талановитого піаніста Олександра Седіна. На виставці було представлено близько 30 фотосюжетів з проєкту «Батьківська Хата. Homestead» та 15 костюмів із колекції Наталки Стурджіл з різних регіонів: Харків, Одеса, Дніпро, Київщина, Вінниччина, Гуцульщина і багато інших.

Зауважується, що команда проєкту – Оленка Браво, Світлана Залоровська, Наталка Стурджіл – та партнерка Катерина Воінова постійно працюють над вдосконаленням проєкту.

Так, були представлені картини у партнерстві з українською мисткинею Альоною Модлевською у змішаній техніці mixed media: фотографія та акрилова фарба на полотні. Також було презентовано партнерський проєкт «Берегині» київської мисткині Світлани Сєвостянчик.

Подію відвідав генеральний консул міста Х'юстон Віталій Тарасюк. Новини про захід поширили американськими ЗМІ.

Нагадаємо, презентація етнографічного проєкту «Батьківська Хата. Homestead» відбулася у листопаді 2023 року в каплиці греко-католицької церкви св. Юра в Нью-Йорку (США) в рамках ушанування пам'яті жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні та подвигу українських захисників.

Фото надані організаторами проєкту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-