СКУ закликав світову спільноту докласти зусиль для звільнення українських полонених

СКУ закликав світову спільноту докласти зусиль для звільнення українських полонених

Відео
Укрінформ
Світовий конгрес Українців (СКУ) закликав керівників країн, церков, міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій та людей доброї волі докласти всіх можливих зусиль для найшвидшого звільнення з російського полону захисників Маріуполя, а також та всіх інших полонених українців – військових і цивільних.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

Наголошується, що для СКУ, як і для всієї української діаспори, питання звільнення українських військовополонених в Росії є одним з найважливіших.

«Зібравшись так чисельно в столиці Румунії на Саміт проводу Світового конгресу українців, ми не могли не порушити питання звільнення наших героїв, захисників Маріуполя та інших полонених воїнів ЗСУ. На другу річницю трагедії окупації Маріуполя в багатьох країнах пройдуть акції за звільнення військовополонених. Ми закликаємо наші уряди посилити зусилля і вирішити цю страшну гуманітарну проблему», – зазначив президент СКУ Павло Ґрод.

Звернення, зокрема, підтримали голова Української громади Іспанії Юрій Чопик, лідер Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, президент Європейського конгресу українців Богдан Райчинець, віцепрезидент СКУ Ярослава Хортяні (Szlava Huk), голова Асоціації «Українсько-Грецька Думка» Галина Маслюк, віцепрезидент СКУ у Західній Європі Володимир Когутяк і співголова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів.

Нагадаємо, у залах парламенту Румунії у Бухаресті з 12 по 15 квітня відбувається саміт Світового конгресу українців , на якому зібралися понад 200 очільників і представників українських громад із 55 країн та п’яти континентів світу. 

Під час саміту президент Світового конгресу українців Павло Ґрод проголосив звернення СКУ до українців, які проживають на території Російської Федерації, закликавши їх допомогти Україні перемогти країну-терориста.

Фото: Скриншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-