Глава УГКЦ відслужив літургію в Українському католицькому соборі у Вашингтоні

Глава УГКЦ відслужив літургію в Українському католицькому соборі у Вашингтоні

Фото
Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук 3 березня під час візиту до США провів в українському Католицькому соборі Святої Родини у Вашингтоні божественну літургію, під час якої присутні помолилися за справедливий мир і перемогу України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

У богослужінні разом з Блаженнішим владикою взяли участь Митрополит-архиєпископ Філадельфійський Борис Гудзяк, єпископи Постійного синоду УГКЦ, а також Архиєпископ Вашингтонський, кардинал Вітольд Ґреґорі, Архиєпископ-емерит Вашингтонський, кардинал Дональд Вюрл і голова Конференції католицьких єпископів США, архиєпископ Тімоті Брогліо.

Візит до Вашингтона голови УГКЦ та членів Постійного Синоду передбачає також зустрічі з представниками Конгресу та Адміністрації США з метою розповісти про триваючу війну в Україні та порушення релігійних свобод на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Далі вони вирушать до Філадельфії Philadelphia Ukrainian Catholic Cathedral of the Immaculate Conception та Нью-Йорку: St. George Ukrainian Catholic Church та St. Patrick's Cathedral.

Маркарова подякувала Блаженнішому Святославу за його архіпастирське служіння, за мудрі настанови та радість спілкування, яке надихає та додає сил рухатись вперед, а також владиці Борису Гудзяку за його лідерство та опіку над вірними УГКЦ в США.

Також подяка висловлена настоятелю Українського католицького собору Святої Родини отцю Роберту Хітченсу й отцю Марку Морозовичу за богослужіння.

Нагадаємо, у лютому Архиєрейський Синод Української греко-католицької церкви щодо війни та справедливого миру в контексті нових ідеологій у своєму посланні «Рятуйте пригнобленого з руки гнобителя» наголосив, що Росія не залишає Україні іншого вибору, окрім військового самозахисту, а заклики до знаходження компромісу з Москвою не мають під собою реального підґрунтя і демонструють нерозуміння ситуації, у якій опинилися українці.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-