Рекордна світова акція українців до 24 лютого охопила майже 70 країн

Рекордна світова акція українців до 24 лютого охопила майже 70 країн

Укрінформ
Українські громади й організації діаспори провели 24 лютого 1023 акції на підтримку України у 746 містах в 69 країнах, на всіх континентах світу, включно з Антарктидою.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Світовий конгрес українців (СКУ).

Учасники рекордної за своїм масштабом глобально кампанії реєстрували свої події на інтерактивній карті, створеній спільно CКУ й «Українською правдою». 

Найбільша кількість подій 24 лютого відбулася в Німеччині, США, Франції, Великій Британії та Канаді. 

Президент СКУ Павло Ґрод виголосив промову на акції у Вашингтоні біля одного з найважливіших символів американської демократії – Меморіалу Лінкольна. 

«Світовий конгрес українців та наші друзі по всьому світу закликають міжнародну спільноту дати Україні те, що потрібно для перемоги – більше зброї, більше боєприпасів, посилення санкцій та арешт російських активів. Треба змусити Росію заплатити», – наголосив Павло Ґрод у своєму виступі.

У Празі масштабний український мітинг відкривав Президент Чехії Петр Павел, в Брюсселі до масової демонстрації доєднався єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс. 

З Антарктиди відеозвернення записали учасники  28-ї української антарктичної експедиції.  

Нагадаємо, Світовий конгрес українців спільно з виданням «Українська правда» створили інтерактивну карту, на якій позначені країни, міста, локації, дата та час проведення акцій до других роковин повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого в рамках глобальної адвокаційної кампанії СКУ StandWithUkraine.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-