У Варшаві під тиском громадськості скасували концерт російського піаніста

У Варшаві під тиском громадськості скасували концерт російського піаніста

Укрінформ
Організація Євромайдан-Варшава подякувала усім небайдужим, які підтримали петицію і публічні заклики до представників польської влади та Національної філармонії у Варшаві не допустити проведення концерту у польській столиці російського піаніста Ніколая Хозяїнова.

Концерт мав відбутися 22 лютого ввечері у варшавській Національної філармонії, але під тиском громадськості його було скасовано, передає Укрінформ з посиланням на Євромайдан-Варшаву.

«З великою радістю хочемо повідомити, що наші спільні дії принесли бажаний результат – концерт скасовано! Це дивовижний приклад того, як багато ми можемо зробити, коли діємо разом. Лист від 23-х польських неурядових організацій до керівництва філармонії з цього приводу, інтерв'ю у ЗМІ з поясненням, чому ми не можемо цього допустити, а також ваші підписи під петицією та підтримка нашої ініціативи призвели до скасування концерту! А також показали, що як громада ми можемо впливати на зміни, які вважаємо важливими для нашої спільноти», – підкреслили у варшавському Євромайдані.

Читайте також: У Таллінні скасували виступ російської оперної співачки Нетребко

В організації нагадали, що з 2 березня 2023 року міністерство культури та національної спадщини Польщі рекомендує закладам культури утриматися від будь-якої співпраці з представниками культурного світу Російської Федерації, терористичної держави.

«Наш успіх у скасуванні концерту – це черговий крок до виконання цієї рекомендації. Дякуємо кожному та кожній з вас за те, що приєдналися до нашого протесту. Однак на цьому наша робота не закінчується. Такі концерти, які не тільки суперечать нашим цінностям, але й підтримують пропаганду злочинного режиму, не повинні відбуватися. Тому ми закликаємо вас і надалі брати активну участь у нашій діяльності», – наголосили в організації.

Нагадаємо, російський піаніст Хозяїнов тривалий час проживає за кордоном, але він жодним чином публічно не засудив російську збройну агресію проти України.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2024 року Римський університет Сапієнца скасував концерт російського піаніста Олександра Романовського, який виступав на пропагандистському концерті біля розбомбленого театру в Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-