В Афінах пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанували біля пам’ятника Шевченку

В Афінах пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанували біля пам’ятника Шевченку

Фото
Укрінформ
Посольство України в Греції разом з представниками української діаспори вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні біля памʼятника Тарасу Шевченку у парку Гуді (район Зографу, Афіни).

Як передає Укрінформ, про це посольство України у Грецькій Республіці повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Пам'ять про Героїв Небесної Сотні житиме вічно у наших серцях, нагадуючи нам про ціну боротьби за справедливість і гідність. Сьогодні, так само як і протягом останніх 10 років, українські воїни продовжують їхню справу, стоячи на захисті нашої Незалежності. Вічна пам'ять героям! Слава Україні!», – наголосили в диппредставництві.

Нагадаємо, 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної сотні, встановлений згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року.

У вівторок на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві відбувся церемоніал вшанування пам’яті загиблих десять років тому учасників Революції гідності.

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

105 Героям Небесної сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані посмертно нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні.

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-