Поблизу Чикаго вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Поблизу Чикаго вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
Генеральний консул України в Чикаго (США) та колектив генконсульства вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні біля пам’ятника «Небесній Сотні та Новітнім Героям України» у місті Блумінгдейл, штат Іллінойс.

Як передає Укрінформ, про це ГКУ повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Учасники заходу взяли участь в церемонії покладання квітів та встановили меморіальний вінок до пам’ятника, який для українців Чикаго та околиць став місцем для вшанування пам'яті українських героїв, захисників і захисниць України.

Пам'ятник розташований поруч з Українською православною катедрою Святого Андрія Первозванного.

Нагадаємо, 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної сотні, встановлений згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року.

У вівторок на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві відбувся церемоніал вшанування пам’яті загиблих десять років тому учасників Революції гідності.

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

105 Героям Небесної сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані посмертно нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні.

Фото: Consulate General of Ukraine in Chicago / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-