Діаспора подякувала ОАЕ за підтримку українського народу

Діаспора подякувала ОАЕ за підтримку українського народу

Укрінформ
Провідники Світового конгресу українців (СКУ) в офіційному листі до Президента Об’єднаних Арабських Еміратів Його Високості Шейха Мухаммада бін Заїда Аль Нагаяна подякували за послідовну підтримку України та її народу з боку ОАЕ.  

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

«Передусім йдеться про кілька раундів успішних обмінів військовополоненими між Росією та Україною протягом січня-лютого 2024 року, які були реалізовані за посередництва Еміратів», – зауважили в Конгресі. 

Від імені всесвітньої української громади президент СКУ Павло Ґрод і віцепрезидент СКУ на Близькому Сході та у Центральній Азії Євгеній Семенов поінформували Шейха Мухаммада бін Заїда Аль Нагаяна про жахливі воєнні злочини, які відбулись в Україні.

Вони також наголосили, що на міжнародному рівні спостерігається сплеск дезінформації, мета якої – ввести світ в оману і нав’язати думку нібито війна в Україні є результатом її прагнення до суверенітету і незалежності, а не наслідком неспровокованої військової агресії сусідньої держави.

Провідники СКУ висловили свою глибоку вдячність Його Високості за успішну реалізацію ініціативи ОАЕ з посередництва у перемовинах між Росією та Україною, наслідком чого стали три раунди обміну військовополоненими, відповідно, 3 січня, 31 січня та 8 лютого.

«Ці зусилля допомогли повернути додому 537 українських захисників та захисниць, чимало з яких є легендарними захисниками Маріуполя і острова Зміїного, та провели у російському полоні два роки», – нагадали у Конгресі.

Від імені СКУ Ґрод та Семенов також подякували Президенту ОАЕ за значну гуманітарну допомогу, яку Емірати надають народові України, а також за зусилля Об’єднаних Арабських Еміратів з підтримки українських дітей через Фундацію Олени Зеленської.

«Як українці, ми цінуємо співпрацю та міцні дружні відносини між ОАЕ та Україною. Ми також сподіваємось, що ОАЕ долучиться до зусиль багатьох інших країн у підготовці до Глобального саміту миру, який допоможе припинити війну в Україні, зберегти довгостроковий мир у регіоні, захистити регіональний і глобальний прогрес та процвітання, і, зрештою, сприятиме встановленню більш справедливого глобального урядування, яке поважатиме суверенітет кожної країни. Досягнення цих результатів неможливе без справедливого миру в Україні. Голос країн Перської затоки має значення, і ми цінуємо їхню підтримку України не на словах, а на ділі», – наголосили в СКУ. 

Нагадаємо, за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів цьогоріч відбулося вже три обміни військовополонених між РФ та Україною, ОАЕ надалі продовжуватимуть зусилля для пошуку мирного врегулювання та пом'якшення гуманітарних наслідків війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-