Емірати продовжать допомагати з обмінами українських захисників

Емірати продовжать допомагати з обмінами українських захисників

Заява
Укрінформ
За посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів цьогоріч відбулося вже три обміни військовополонених між РФ та Україною, ОАЕ надалі продовжуватимуть зусилля для пошуку мирного врегулювання та пом'якшення гуманітарних наслідків війни.

Як передає Укрінформ із посиланням на еміратське інформагентство WAM, про це повідомило Міністерство закордонних справ ОАЕ у своїй заяві щодо посередницьких зусиль країни в обміні між РФ та Україною 8 лютого 200 військовополонених.

"Міністерство підтвердило відданість ОАЕ продовженню зусиль, спрямованих на пошук мирного вирішення конфлікту в Україні, підкресливши свою послідовну позицію щодо закликів до дипломатії, діалогу та деескалації, а також прагнення підтримувати всі ініціативи, спрямовані на пом'якшення гуманітарних наслідків кризи", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, завдяки посередництву ОАЕ на початку січня 2024 року також двічі відбувся обмін полоненими між РФ та Україною, а в грудні 2022 року США та Росія обмінялися двома ув'язненими.

Читайте також: ОАЕ допомогли з черговим обміном українських захисників - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого відбувся черговий обмін військовополоненими - додому повернулося ще 100 українських громадян.

Попередній обмін полоненими відбувся 31 січня. Тоді з військового полону повернулися 207 українців.

Перший за довгий час обмін полоненими відбувся також 3 січня. Україна повернула понад 200 військових і цивільних з російського полону.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-