Діаспора привітала внесення на розгляд ВР законопроєкту про множинне громадянство

Діаспора привітала внесення на розгляд ВР законопроєкту про множинне громадянство

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) вітає рішення Президента України Володимира Зеленського внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт, який дасть змогу запровадити інститут множинного громадянства.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

«Ухвалення такого законопроєкту та вдосконалення інституту множинного громадянства, який би став додатковим об’єднавчим чинником для 65 мільйонів українців в усьому світі, є одним з пріоритетів у діяльності СКУ. Для світового українства принципово важливо, щоб множинне громадянство розширило можливості українців за кордоном до повноцінної участі у політичному, економічному та громадському житті України. Такий крок безумовно сприятиме її становленню як сучасної успішної держави у колі європейських народів», – зауважили в СКУ. 

Конгрес також сподівається, що світова українська громада буде залученою до роботи над законопроєктом, і готовий взяти активну участь у його доопрацюванні спільно з Президентом і парламентом України. 

«Вважаємо символічним, що цей важливий крок Президент Зеленський зробив саме у День Соборності, коли мільйони українців у всьому світі єднаються у почутті своєї вірності Україні. Віримо, що впроваджений Україною інститут множинного громадянства допоможе ще більше та ще ефективніше згуртувати українців перед обличчям сучасних і майбутніх викликів», – додали в СКУ. 

Нагадаємо, 22 січня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт «Про деякі питання у сфері міграції щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України».

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-