У Гданську відбувся мітинг проти ракетних атак РФ по Україні

У Гданську відбувся мітинг проти ракетних атак РФ по Україні

Фото
Укрінформ
На головній площі польського Гданська понад 300 людей, серед яких представники Консульства України, українці та поляки, провели акцію, щоб привернути увагу до масованих і безпрецедентних обстрілів Росією усієї території України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Консульство України у Гданську.

Учасники мітингу наголосили, що світ не має залишатися в стороні, а має підтримати Україну та надати додаткову зброю, системи ППО та далекобійні ракети.

У своєму зверненні до присутніх Консул України в Гданську Олександр Плодистий закликав на необхідності надання додаткової зброї як безальтернативного заходу для захисту українців від терористичних атак Росії.

«Нашою спільною метою є збереження України і її підтримки з боку партнерів. Росія не припиняє свої терористичні акти проти України, тому ми маємо вірити і допомагати. А світ має побачити єдність і незламність українців, віру і надію в перемогу!», – наголосили в Посольстві.

Учасники акції хвилиною мовчання ушанували пам'ять усіх загиблих у цій війні.

Диппредставництво подякувало всім, хто долучився до організації та проведення акції та всім, хто прийшов на мітинг.

Акція була зорганізована Консульством України в Гданську разом з Zjednoczeni Gdańsk / Об'єднані Гданськ Об'єднані / Zjednoczeni, у співпраці з іншими організаціями міста та Поморського воєводства Jakub Markowski Urzad Marszalkowski Wojewodztwa Pomorskiego Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej UMWP Leszek Bonna Agnieszka Zabłocka Fundacja RC Europejskie Centrum Solidarności I European Solidarity Centre.

Нагадаємо, на Ринковій площі в центрі Кракова (Польща) відбулася масштабна акція «There is no silence in Ukraine» у зв’язку з масованими та безпрецедентними обстрілами Росією усієї території України.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня минулого року та 2 січня 2024 року Росія здійснила ракетні удари й удари дронами по всій території України.

Десятки людей загинули, сотні отримали поранення. Більшість ракет і дронів, націлених на житлову та критичну інфраструктуру України, були збиті українськими військовими з використанням, зокрема, сучасних систем протиповітряного захисту, наданих союзниками та західними партнерами.

Фото: Консульство України у Гданську / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-