У Кракові відбулася акція «There is no silence in Ukraine»

У Кракові відбулася акція «There is no silence in Ukraine»

Фото
Укрінформ
На Ринковій площі в центрі Кракова (Польща) відбулася масштабна акція «There is no silence in Ukraine» у зв’язку з масованими та безпрецедентними обстрілами Росією усієї території України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Кракові.

Акцію організувала громадська організація SUN for Ukraine у співпраці з іншими українськими та польськими організаціями міста. Ініціатива була підтримана співробітниками Генерального консульства України в Кракові, які долучилися до її реалізації.

Генеральний консул України в Кракові В'ячеслав Войнаровський звернувся до організаторів та учасників акції й мешканців і гостей Кракова, присутніх на центральній площі міста, з промовою.

Український дипломат під час виступу зазначив, що подібних бомбардувань не відбувалося з часів Другої світової війни, а за масштабністю подібних варварських атак з комбінованим використанням балістичних ракет та дронів не зазнавала жодна країна у світі.

При цьому, Войнаровський наголосив на необхідності збереження єдності світової антипутінської коаліції й рішучої протидії країні-агресору у формі невідкладного надання Україні додаткових систем ППО, далекобійних ракет, сучасної авіації, а також передачі «заморожених» російських активів на відбудову України.

Від імені організаторів акції виступила представниця ГО «Sun for Ukraine» Тетяна Голюк.

Зауважується, що емоційним акцентом події став перформанс, під час якого прозвучав сигнал повітряної тривоги на тлі мовчазних екранів телевізорів як символ відсутності належної реакції світу на згадані трагічні події.

Учасники мітингу тримали в руках прапори України, Польщі, ЄС, ЗСУ та Кримськотатарський стяг і світлини наслідків терористичних дій Росії.

Генеральне консульство України в Кракові висловило вдячність усім українським і польським організаціям, які долучилися до організації та проведення даної акції, зокрема: Sun for Ukraine, Fundacja Widowisk Masowych, Слов’янська Місія в Європі / Slavic Mission in Europe, Koalicja Otwarty Kraków, Ukraine in DNA, KOD Małopolskie, NIĆ. Kawiarnio-księgarnia, Fundacja Aktywna Integracja, Chimera Kultur, Пласт Краків - Płast Kraków, Klub Ukraiński w Krakowie - Fundacja Zustricz та всім іншим, хто прийшов на мітинг.

Як повідомлялося, 29 грудня минулого року та 2 січня 2024 року Росія здійснила ракетні удари й удари дронами по всій території України.

Десятки людей загинули, сотні отримали поранення. Більшість ракет і дронів, націлених на житлову та критичну інфраструктуру України, були збиті українськими військовими з використанням, зокрема, сучасних систем протиповітряного захисту, наданих союзниками та західними партнерами.

Фото: Генеральне консульство України в Кракові / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-