У Сеймі Польщі триває виставка «Україна. Сльози війни»

У Сеймі Польщі триває виставка «Україна. Сльози війни»

Фото, відео
Укрінформ
У Сеймі Польщі до 26 грудня триватиме виставка «Україна. Сльози війни», що представляє 10 зворушливих історій українських жінок і дітей, які відчули на собі жахіття війни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час відкриття виставки посол України в Польщі Василь Зварич висловив особисту подяку голові Фундації Міжнародної Солідарності Рафалу Дзєнцьоловському за ідею створення виставки та втілення її у життя.

«Дякую всій Польщі, всьому польському суспільству за незмінну підтримку України, яка сьогодні бореться проти нашого спільного ворога. І бажаю нам усім перемогти цього ворога, і щоб ніхто з нас не втомлювався допомагати тим, хто дійсно потребує допомоги», – зазначив посол під час відкриття виставки.

Заступник міністра вищої освіти і науки Польщі Анджей Шептицький у коментарі агентству повідомив, що для людей в Польщі війна зараз є доволі абстрактним поняттям. Відтак, за його словами, важливо показувати конкретних людей, які постраждали від російської агресії.

«Тому що це допомагає краще зрозуміти, що діється в Україні», – підкреслив Шептицький.

Як зауважив в коментарі агентству голова Об’єднання українців у Польщі Мирослав Скірка, війна в Україні – це трагедії конкретних людей. Відтак, розповідаючи конкретні історії можна достукатися до людей і показати, настільки ці історії є трагічними. Скірка назвав дуже важливим те, що виставку вдалося організувати у Сеймі, яке є ключовим місцем для польської політики.

«Виставка допомагає усім нам зрозуміти, що в цю війну треба серйозно заангажуватися, не можна стояти осторонь, адже сьогодні вона торкається українських людей, а завтра стосуватиметься також поляків», – зазначив голова ОУП, який підкреслив, що треба зробити усе можливе, щоб Україна на цій війні не була сама.

Виставка організована Фундацією Міжнародної солідарності та Фондом імені Блаженного Климентія Шептицького у межах програми допомоги українським дітям, осиротілим внаслідок війни, та жінкам, звільненим з російського полону.

Після презентації виставки в будинку Сейму РП, з 27 грудня по 17 січня наступного року вона буде представлена на вулиці Краківське Передмістя в центрі Варшави.

До цього, з 6 по 13 грудня виставка була представлена в будинку Верховної Ради України.

Нагадаємо, у галереї Nizio у Варшаві до кінця 2023 року проходить виставка українського сучасного мистецтва «Голодомор. Геноцид 32/33».

Фото: Брій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-